|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 8:46 | 04.16.2024

До школи – за оновленим графіком

Після завершення локдауну, орієнтовно 25 січня, всі учні Чернігова мають повернутися за шкільні парти. Але якщо для 1-4 класів в навчальному процесі нічого не зміниться, то для 5-11 класів буде повністю оновлений графік і предмети, які викладатимуться очно.

1aschool21З 25 січня, якщо Уряд не продовжить дію жорсткого карантину, учні чернігівських шкіл повернуться до звичайного формату навчання за зміненим розкладом. Директори шкіл вже розробили чіткий графік організації освітнього процесу, аби учні різних класів менше перетиналися між собою. Таким чином, вранці учні початкових класів будуть приходити до школи, як і раніше – на 8:00 чи 8:30, а ось початок занять 5-11 класів зміщений у часі, щоб він не співпадав із часом пікового навантаження громадського транспорту: вирішено розвести в часі користування громадським транспортом школярами і основною масою дорослих, які їдуть на роботу, щоб не створювати місця додаткової небезпеки розповсюдження COVID-19. Тобто одночасного початку занять у всіх школах не буде: в кожному навчальному закладі він для кожного класу свій.

Відповідно до затвердженого розкладу занять основні предмети діти освоюватимуть безпосередньо у школі на уроках, а деякі – з використанням дистанційних технологій. Так, дистанційно вивчатимуться такі предмети: музичне мистецтво, фізична культура, образотворче мистецтво, інформатика, основи здоров'я, трудове навчання, а у старшокласників ще й громадянська освіта, зарубіжна література та технології.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Схожі матеріали (за тегом)