|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 10:09 | 04.16.2024

Військовий вкрав ноутбуки спецзв’язку

Працівники військової прокуратури затримали керівника апаратної одного з полків зв'язку ЗСУ на Чернігівщині, який викрав спецзасоби зв'язку. Через відсутність комп'ютерів не могла працювати радіорелейна станція.

pkzsuПро затримання військового повідомили у фейсбуці на сторінці Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону. Зловмисник обіймає відповідальну посаду, через що й мав змогу нанести обороноздатності держави серйозні збитки. Збитки від ймовірної злочинної діяльності чоловіка вже компенсовано. Незабаром чоловіку обиратимуть запобіжний захід. Кожен з викрадених комп'ютерів коштує чималих грошей.
Як зазначили слідчі, у 2020 році офіцер проник до сховища майна ЗСУ та виніс звідти два спеціальні переносні комп'ютери. Загальна вартість обладнання становить 200 тисяч гривень.
Внаслідок злочину радіорелейна станція, призначена для передачі та прийому цифрової інформації на значні відстані, була розукомплектована і втратила можливість виконувати завдання за призначенням. Вкрадені частини обладнання повернули, – підкреслили військові прокурори.
Слідчі вже повідомили затриманому про підозру у викраденні військового майна, поєднаному з проникненням у сховище. Досудове розслідування триває.

Схожі матеріали (за тегом)