|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 4:05 | 03.29.2024

Проголосувала за двох на вирок

Суд виніс вирок жінці, яка проголосувала на виборах і за себе, і за сина

2golosyНа Срібнянщині в день виборів, 25 жовтня поточного року, було зафіксоване кримінальне правопорушення, в  якому звинуватили заступницю голови дільничної виборчої дільниці. Жінка 1977-го року народження спочатку проголосувала по своїм чотирьом бюлетеням, а після того,  достовірно знаючи, що її син знаходиться вдома та не висловлював наміру приходити на виборчу дільницю, отримала за нього ще 4 бюлетені та використала їх. А отже проголосувала більше ніж один раз, еребуваючи в статусі члена виборчої комісії, що підпадає під диспозицію ч. 3 ст. 158-1 КК України (незаконне використання виборчого бюлетеня членом виборчої комісії).
Такі дії караються позбавленням волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років, і відповідно до ст. 12 КК України - є тяжким злочином.
Під час досудового розслідування між правопорушницею та прокурором Срібнянського відділу Прилуцької місцевої прокуратури укладено угоду про визнання винуватості. Враховуючи щире каяття та відсутність обставин, що обтяжують покарання, сторони погодилися з призначенням зазначеній громадянці покарання у виді позбавлення волі строком на  5 років, з позбавленням права  обіймати посади, пов’язані з організацією та проведенням виборчого процесу     строком на 5 років. Відповідно до ст. 75 КК України жінку звільнено від відбування основного покарання з іспитовим терміном на 1 рік.
Суд переконавшись, що укладення угоди між прокурором та обвинуваченою є добровільними і вона відповідає вимогам діючого законодавства, затвердив її та призначив узгоджене сторонами покарання. Вирок законної сили не набрав.

Схожі матеріали (за тегом)