|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 22:56 | 03.28.2024

Присягнули на вірність народові

195 військовослужбовців 8 навчального Чернігівського центру Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України в урочистій обстановці склали Військову присягу.

1aprysyaga- Це визначна дата у вашому житті, адже по завершенню військової служби ви сильно змінитесь, і перш за все ви станете справжніми чоловіками, які здатні захистити свою країну та створити свою сім’ю. Бажаю вам легкої служби, щоб ваші рідні та близькі дочекалися вас додому і щоб скоріше настав  мир в Україні, - зазначив у вітальному слові командувач військ оперативного командування «Північ» генерал-майор Валерій Залужний.

Серед почесних гостей, що завітали до строковиків був і заступник Голови Державної спеціальної служби транспорту полковник Степан Гута.

Багато військових потрапили до Центру свідомо, не дивлячись на великі відстані від домашніх осель.

- Родом я з Кіровоградщини, з Бобринця. П’ять років навчався за спеціальністю «Геодезія та землеустрій». Дуже добре, що тут я здобуду споріднений фах «бетоняра» і це мені звичайно знадобиться задля покращення своїх навичок. Навчальний процес у нас вже розпочався, тож буду вчитися військовій справі. Ставлення командирів тут добре, я поки що не знаю, але можливо надалі і оберу військову службу за контрактом, - розповів 23-річний строковик Роман Бондаревський.

Наприкінці урочистостей настоятель чернігівського храму Михаїла і Федора протоієрей Олег освятив молодих воїнів та благословив їх на успішне проходження військової служби, а військовий оркестр Центру під керівництвом полковника Миколи Смаля подарував присутнім свої найкращі музичні композиції.

Як зазначає керівництво Центру, після складання військової присяги частина військовослужбовців буде розподілена серед підрозділів Держспецтрансслужби, решта залишиться на навчання у цій військовій частині.

Довідково: 8 навчальний Чернігівський центр Держспецтрансслужби готує фахівців за багатьма спеціальностями, 14 з яких – ліцензовані, зокрема командирів відділень, саперів, водолазів, санітарних інструкторів, кранівників, механіків, кухарів тощо.

 

Ігор Березинський, спеціальний кореспондент Інформагентства МО України АрміяInform

Схожі матеріали (за тегом)