|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 22:08 | 04.16.2024

Знову не було кворуму

28 грудня, напередодні новорічних та православних Різдвяних свят, в порядок денний другої (позачергової) сесії було внесено близько тридцяти галузевих програм, від виконання яких залежатиме подальший хід соціально-економічного розвитку області та підвищення рівня добробуту жителів Чернігівщини.

sesion1aaДо прийняття народними обранцями було запропоновано і їх «дорожню карту», а точніше - головні документи діяльності депутатів нової, восьмої каденції: Регламент обласної ради, Програму сприяння виконанню повноважень депутатами Чернігівської обласної ради на 2021-2022 роки, Положення про постійні комісії, Положення про президію Чернігівської обласної ради восьмого скликання...
Передбачено було і затвердження інших важливих рішень, які планувалися прийняти у два заходи: з 10.00 - на першому пленарному засіданні та з 15.00 – на другому. А ось, між ними, з 12.00 повинні були відбутися засідання постійних комісій, на розгляд яких вносилась ціла низка питань із управління та розпорядження комунальним майном територіальних громад Сіверщини та - основа основ розвитку регіону – проєкт бюджету області на 2021 рік...
Однак не судилося. До участі в сесії зареєструвалося лише 32 депутати, хоча, як наголосила голова обласної ради Олена Дмитренко, їх прибуло дещо більше, проте народні обранці, які не увійшли до коаліції, просто не реєструються. Як результат, і перенесена із 23 грудня поточного року на сьогоднішній день сесія не набрала необхідного кворуму.
Звертаючись до депутатів, які зареєструвалися і були готові до плідної роботи, очільниця представницької влади Чернігівщини щиро подякувала колегам за те, що вони сповна виправдовують очікування своїх виборців, які виявили їм свою високу довіру.
Разом із своїм першим заступником Ніною Лемеш та заступником голови обласної ради Дмитром Блаушем Олена Дмитренко привітала депутата від Чернігівської територіальної організації Радикальної партії Олега Ляшка Наталію Осіковську із днем народження, вручивши їй під гарячі овації, розкішний букет квітів.
Звертаючись до присутніх, голова обласної ради поздоровила всіх із прийдешніми Різдв'яно-Новорічними святами, висловивши впевненість, що минаючий 2020 рік забере із собою всі негаразди, хвороби і політичні непорозуміння, а Новий рік прийде з новими добрими перспективами і вдалими рішеннями, наситить депутатський корпус продуктивною діяльністю у своїх виборчих округах і безпосередньо в обласній раді. Олена Дмитренко побажала присутнім у сесійній залі і всім жителям Придесення в першу чергу міцного здоров'я, а також великого натхнення жити і працювати на благо рідного краю та держави. Спікер також наголосила, що, незважаючи на будь-які виклики сьогодення, вони роблять нас більш завзятими, впертими і сильнішими.
«В Новому році обласна рада обов'язково прийме вже напрацьовані проєкти рішень і галузевих програм та почне жити й працювати за новим бюджетом...» - зазначила на завершення спікер та запросила всіх без виключення колег-депутатів до зустрічі в новому 2021 році до плідної роботи на благо виборців Чернігівщини.

Схожі матеріали (за тегом)