|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 9:39 | 03.29.2024

Торфозаводи готуються до страйку

Ірванцівський та Смолинський торфозаводи, які є філіями державного підприємства «Чернігівторф», готуються до безстрокового страйку.

1atorfozaКерівники торфозаводів письмово звернулися до голови Фонду державного майна з приводу дій виконуючого обов’язки директора ДП «Чернігівторф» Петра Слуценко, які ведуть до можливої зупинки виробництва.

Так, пан Слуценко не підписує довіреності директорам підприємств, що після нового року призведе до закриття їх рахунків, ліквідації філій та зростання заборгованості. Зокрема, на Ірванцівському торфозаводі стверджують, що внаслідок блокування рахунків «Чернігівторф» заборгував заводу майже 4 мільйони гривень. На Смолинському торфозаводі трудовий колектив провів збори і ухвалив рішення про оголошення страйку у випадку, якщо Слуценко не видасть філіям довіреності. Внаслідок неефективних дій керівництва «Чернігівторфу» на торфозаводах спостерігається падіння виробничих показників. Так, у Смолині виробництво торфобрикету впало майже удвічі – з 10-ти до 6-ти тисяч тонн.

Раніше, Чернігівська місцева прокуратура відкрила кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 206 Кримінального кодексу України. Виконуючого обов’язки директора ДП «Чернігівторф» Петра Слуценка підозрюють у протидії законній господарській діяльності державного підприємства.

Схожі матеріали (за тегом)