|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 13:50 | 03.28.2024

Грабіжника вирахували і затримали

Поліція Чернігівщини встановила особу чоловіка, який у селі на Козелеччині вдома пограбував 81-річну пенсіонерку

1agrabinykУпродовж дня співробітники Козелецького відділення поліції встановили особу чоловіка, який в одному з сіл району проник в будинок літньої жінки та відкрито заволодів коштами в сумі 14 000 гривень. Про злочин поліцію повідомила сама потерпіла зранку 15 грудня. На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група Козелецького відділення поліції.
Правоохоронцям жінка описала особливі прикмети чоловіка: мав смаглявий колір шкіри та пересувався на сріблястому автомобілі. Орієнтування на автомобіль одразу було надіслано всім нарядам патрульної поліції на Чернігівщині та в суміжні області. За допомогою системи відеоспостереження «Мережа безпеки» поліцейські встановили напрямок втечі зловмисика. В ході подальших оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що чоловік доїхав до Жашкова (Черкащина).
Спільними зусиллями підозрюваного затримали оперативники Козелецького відділення поліції та  колеги з Головного Управління Національної поліції в Черкаській області. Правоохоронцям 35-річний уродженець Донеччини розповів, що після скоєння злочину на Чернігівщині, вирішив поїхати на Одещину. Раніше проблем із законом у чоловіка не було.
Поліцейські затримали чоловіка в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 186 Кримінального кодексу України – грабіж, поєднаний з проникненням у житло. Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

Схожі матеріали (за тегом)