|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 12:45 | 03.29.2024

Акція «Нагодуй птахів узимку»

«Нагодуй птахів узимку» – так називається акція, започаткована Державним агентством лісових ресурсів України, яка стартувала 8 грудня. Цю ініціативу активно підтримали Чернігівське обласне управління лісового та мисливського господарства і всі його 12 лісогосподарських підприємств.

 ptaxidity

Мета акції – допомогти птахам узимку, в найнесприятливіший період року. Для цього держлісгоспи разом із вихованцями учнівських лісництв виготовили близько однієї тисячі годівничок. Всі вони протягом чотирьох діб будуть розміщені по всій області у парках, скверах, біля шкіл, дитсадків та в інших громадських місцях.

Спеціалісти Чернігівського ОУЛМГ спільно з мешканцями Чернігова вже встановили такі годівнички на обласній станції юних натуралістів, на біостанції Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Тараса Шевченка, в регіонально-ландшафтному парку «Ялівщина», у школах № 5 та № 34.

Лісівники та учасники акції звертаються до всіх небайдужих жителів Чернігівщини з проханням підтримати цю важливу та благородну ініціативу – подбати про наших птахів взимку. А вони віддячать людям, радуючи і дорослих, і дітлахів!

1virso

 

Володимир ПЕРЕВ’ЯЗКО, головний спеціаліст Чернігівського ОУЛМГ

Схожі матеріали (за тегом)