|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 4:04 | 04.19.2024

«Десна» – сильніша за «Ворсклу»

У чемпіонаті України чернігівська «Десна» вдома приймала полтавську «Ворсклу». У минулому сезоні наша команда двічі без проблем обіграла цю команду.

Та нині у Прем’єр-лізі «Ворскла» доволі впевнено провела перше коло змагань, тож до цього матчу посідала високе третє місце. Гра вийшла напруженою… «Десна» виглядала все-таки краще за суперника, і в першому таймі Мудрик змарнував стовідсоткову нагоду забити полтавчанам.

 

1afooybolЗвісно, й гості дуже старалися пробити захисні мури господарів, проте чернігівці цього разу діяли надійно. А ось із реалізацією моментів у них знов виходило не так добре, як хотілося б… Однак на останніх секундах зустрічі, вже в доданий арбітром час, чернігівці пробивали штрафний і Дегтярьов, який вийшов на заміну, головою «вгвинтив» м’яч у ворота полтавчан. Отож у підсумку – важлива перемога нашої команди, хай і з мінімальним рахунком – 1:0.

Таким чином, «Десна» тепер посідає жадане третє місце і на одне очко випереджає «Ворсклу». Що ж, чернігівцям поталанило, проте в міжсезоння необхідно однозначно посилювати атакуючий потенціал команди. Можливо, не варто було продавати за кордон одного з кращих бомбардирів минулого чемпіонату – Філіппова, який посів друге місце за кількістю забитих голів. Бо поки що надійної альтернативи йому немає… Втім, «Десна» перемогла, тому сьогодні не критикуватиму. Хочеться вірити, що команда ще отримає «друге дихання», як кажуть спортсмени.

Футболісти «Шахтаря», після двох провальних матчів із німецькою «Борусією», вдома впевнено обіграли в груповому турнірі Ліги чемпіонів один із найсильніших клубів світу – іспанський «Реал»! І це при тому, що в цьому матчі не змогли взяти участь через травми та хвороби сім гравців української команди. Та й кращий бомбардир минулого сезону в Прем’єр-лізі Мораєс ще на 15 хвилині отримав травму внаслідок надто жорсткого фолу іспанця Варана, тож його довелося замінити буквально на початку матчу. Втім, саме футболісти, котрі у складі «Шахтаря» вийшли на заміни – Дентиньо та Соломон, – і вразили ворота іспанського гранда. Чудово відіграв матч і голкіпер гірників Трубін, який стояв на воротах і в першому двобої з королівським суперклубом із Марселя.

У підсумку – блискуча перемога чемпіона України з рахунком 2:0. Двічі поспіль грізний «Реал» поступився українській команді, де всі провідні гравці перехворіли на коронавірус… Справді, подвиг!

У цій групі італійський «Інтер» у гостях здолав «Борусію» – 2:3. Таким чином, після п’яти турів у «Шахтаря» стало сім очок (дві перемоги, нічия та дві поразки). Стільки ж – у «Реала», однак іспанці поступилися в турнірній таблиці українцям, адже двічі програли гірникам! На очко більше у лідера – «Борусії», а на останньому місці з п’ятьма очками залишився фіналіст Ліги Європи «Інтер».

До речі, саме завдяки сенсаційній перемозі «Шахтаря» над «Реалом» Україна потіснила з 11 місця Шотландію в рейтингу найкращих футбольних європейських держав – за підсумками виступів їхніх клубних команд у Лізі чемпіонів та Лізі Європи. Чудова новина!

А ось київське «Динамо» порадувати дивом не змогло – поступилося в Турині італійському «Ювентусу» – 0:3. Втім, угорський «Ференцварош» також вдома програв іспанській «Барселоні» з таким же рахунком… Тож кияни все ще мають цілком реальний шанс продовжити змагання в Лізі Європи навесні.

У груповому турнірі Ліги Європи «Зоря» здобула другу перемогу поспіль – тепер українці сенсаційно обіграли вдома потужний англійський «Лестер» – 1:0. Втім, португальська «Брага» в гостях все-таки впоралася з грецькою командою АЕК – 4:2 (греки – на останньому місці, «Зоря» – третя). Таким чином, у наступний етап Ліги Європи, який відбудеться навесні, з цієї групи достроково вже вийшли «Лестер» і «Брага». На жаль, «Зоря» втратила надто багато очок, програвши спочатку три матчі, тому вже не зможе наздогнати лідерів.

Однак набрані очки позитивно позначаться на рейтингу України, та й «Зоря» реабілітувалася перед своїми вболівальниками, набравши 6 очок – досить пристойний результат. В останньому турі українці зустрічаються в Португалії з «Брагою», а греки вдома приймають «Лестер». Сподіваємося, «Зоря» зіграє знову достойно й поліпшить також власний рейтинг у Європі.

 

Сергій КВІТНИЦЬКИЙ

Схожі матеріали (за тегом)