|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 1:44 | 03.29.2024

Палили тару з-під агрохімікатів

На початку грудня інспектори Державної екологічної інспекції у Чернігівській області виявили порушення вимог природоохоронного законодавства на території Корюківського району.

1ataraТак, під час здійснення спільної перевірки із представником ДП «Корюківське лісове господарство» фахівці Інспекції зафіксували порушення норм та правил екологічної безпеки при поводженні з відходами. Зокрема, неподалік с.Наумівка біля складу для зберігання хімічних засобів захисту рослин ПСП «Злагода» працівники підприємства спалювали тару з-під добрив та агрохімікатів.

На головного агронома підприємства, під керуванням якого проводилась утилізація, інспекторами був складений протокол за статтею 82 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та винесена відповідна постанова про накладення адміністративного стягнення.

До відома: порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення - тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 гривень до 1360 гривень) і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 гривень до 1700 гривень) відповідно.

Наразі Інспекцією вживаються процесуальні заходи для обрахування розміру шкоди, завданої навколишньому природному середовищу, в результаті спалювання відходів.

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області вкотре нагадує, що порушення вимог утилізації відходів може вкрай негативно та отруйно позначатися на здоров’ї людей та становити пряму загрозу для природних екологічних систем. Дотримуйтесь природоохоронного законодавства, бережіть довкілля та дбайте про місцину, де зростають ваші діти!

Схожі матеріали (за тегом)