|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 11:11 | 04.19.2024

У лісгоспу вибуло 150 гектарів

Обласною прокуратурою встановлено вибуття майже 150 га земель лісового фонду з користування державного підприємства «Остерське лісове господарство» та подальшої передачі окремих ділянок у приватну власність. З метою усунення виявлених порушень завершується оформлення процесуальних документів для звернення до суду щодо їх повернення  у розпорядження держави.

Днями прокурором у суді доведено факт незаконності передачі в користування земель лісового фонду поблизу Київського водосховища. Козелецький районний суд області 26 листопада 2020 року задовольнив позов Чернігівської обласної прокуратури, визнавши недійсними розпорядження обласної державної адміністрації та договір оренди земельної ділянки площею 0,5 гектарів.
Прокуратурою встановлено, що у 2016 році Чернігівською облдержадміністрацією прийнято розпорядження про надання в оренду громадянину земельної ділянки для сінокосіння строком на 49 років.
Ділянка відведена за рахунок земель водного фонду на території Козелецького району. На підставі виданого розпорядження з фізособою укладено договір оренди.
Водночас, відповідно до матеріалів лісовпорядкування та правовстановлюючих документів, зазначена земельна ділянка перебуває в постійному користуванні державного підприємства «Остерське лісове господарство» поблизу Київського водосховища з цільовим призначенням - для ведення лісового господарства.
За таких обставин вона не могла передаватися в оренду як землі водного фонду для сінокосіння без зміни її цільового призначення та дозволу постійного лісокористувача.

Схожі матеріали (за тегом)