|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 11:13 | 03.28.2024

Фермер добровільно звільнив землі

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 24 листопада 2020 року провадження у справі за позовом Бахмацької місцевої прокуратури закрито з огляду на добровільність виконання позовних вимог прокурора.

Так, Господарським судом області розглядався позов місцевої прокуратури про звільнення самовільно зайнятих земельних ділянок історико-культурного призначення на території Григорівської сільської ради Бахмацького району. Зверненню прокурора з позовом до суду передувала перевірка Головного управління Держгеокадастру в області, якою встановлено, що представники суб’єкта господарювання в межах Григорівської сільської ради Бахмацького району розорали та засіяли соняшником 4 земельні ділянки загальною площею майже 2 га.

Вказані землі є для держави особливо цінними, оскільки на них знаходяться історичні пам’ятки – група курганів ІІ-І тис. до нашої ери. Факт наявності курганів на спірних ділянках підтверджено також інформацією Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА. Наразі, завдяки вжитим заходам представницького реагування, земельні ділянки звільнено та приведено у придатний до використання стан.

 

Схожі матеріали (за тегом)