|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 12:32 | 03.29.2024

Підприємці протестували на трасі

В четвер у Кіптях підприємці Чернігівщини на одну годину - з 11-ї до 12-ї - перекривали трасу міжнародного значення Київ-Чернігів, приєднавшись до загальноукраїнської акції #SaveФОП, яка спрямована на захист прав підприємців.

1apidprУ зв'язку з акцією протесту у Кіптях на автомобільній дорозі виникли тимчасові ускладнення руху. Близько сотні громадських активістів із прапорами і гаслами безперервно рухалися по пішохідному переходу. Транспорт пропускали через кожні 10-15 хвилин.

Мітингувальники вимагали зменшити фінансове навантаження на малий та середній бізнес, відтермінувати запровадження касових апаратів, зменшити штрафи.

Цього ж дня під стінами облдержадміністрації продавці ринків, підприємці і власники торгових точок протестували у Чернігові проти карантину вихідного дня, вимагаючи, аби їм дозволили працювати у вихідні з дотриманням усіх карантинних вимог. Частина підприємців зайшла в облдержадміністрацію, де продовжили вести перемовини з керівництвом області.
Заступник голови облдержадміністрації Андрій Подорван пояснив, що це рішення стосується усієї України. І чернігівська обласна комісія не має  повноважень його скасувати, воно є обов’язковим для виконання.

Перелік вимог протестувальників:

1avymogy

Схожі матеріали (за тегом)