|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 1:58 | 03.29.2024

Сплатив борг і віддав квартиру

Для сумлінних батьків, які бажають своєму чадові тільки найкращого, не існує перепон на шляху економічного забезпечення дитини. Навіть розлучення не стає підставою для нехтування потребами підростаючого покоління.

Якщо ж все-таки дорослі «забувають» про свої обов’язки перед малечою, державні виконавці за допомогою примусових заходів нагадують їм про виконання судових рішень щодо сплати аліментів.
Як розповіла Ірина Свистун, начальник Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), мешканець Чернігова після розлучення тривалий час ігнорував не тільки колишню дружину, а й їх спільну донечку. У зв’язку з цим містянин накопичив борг у розмірі понад 160 тисяч гривень (ця сума увібрала 100-тисячний аліментний борг, 50-тисячний штраф за несвоєчасну сплату та 10-тисячний виконавчий збір). Арешт майна та рахунків, обмеження у правах, систематичні роз’яснення з боку фахівців Новозаводського відділу державної виконавчої служби у м. Чернігові – все це отямило батька. Чоловік не тільки погасив всю суму заборгованості, а й передав дочці квартиру в рахунок сплати майбутніх аліментних платежів.
Очільниця додала, що припинення права на аліменти у зв’язку з набуттям права власності на нерухоме майно передбачає стаття 190 Сімейного кодексу України. Так, після укладання такого договору, який обов’язково засвідчується нотаріально, набувачем права власності на нерухоме майно є сама дитина або дитина і той із батьків, з ким вона проживає, на праві спільної часткової власності на це майно. Разом з тим, важливо пам’ятати, що у разі укладення договору той із батьків, з ким проживає малеча, зобов’язується самостійно утримувати її. А батько, який передав у власність майно, не звільняється від обов’язку брати участь у додаткових витратах на дитину.

Схожі матеріали (за тегом)