|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 8:03 | 03.19.2024

Леонід Яковишин: «Політичним обіцяльникам виборці не потрібні, їм потрібні їхні голоси»

Причини цієї недолугої ситуації обговорювалися на зборах представників колективу ТОВ «Земля і воля» за участі міського голови Чернігова Владислава Атрошенка.

Представив гостя Леонід Яковишин, Герой України, генеральний директор товариства «Земля і воля», і пояснив, що примусило зібратися в такому колі:

– У парламенті аграрної країни не представлена Аграрна партія. Там є фракція невідомо чиїх слуг з 95-го кварталу, є фракція «Голос» співака Вакарчука, є фракція збанкрутілого шоколадного президента, дві фракції збірних політиків, а фракції захисників хліборобів, відповідальних наповнювачів бюджету й валютного резерву – немає. Та й саму партію, найменш заплямовану, віддали в руки співучому «орлу» Поплавському, по суті, на знищення. А тепер і на місцевих виборах столичні, фарбовані-перефарбовані партійні вожді, з вірнопідданими командами накинулися викидати аграрників і з органів самоврядування. Вони опівночі, в умовах коронавірусного карантину, як злодії, прийняли злочинний закон розпродажу землі, наступний їхній крок – захопити в свої загребущі руки всі легальні й нелегальні схеми дерибану землі. Хоча у всьому цивілізованому світі землі сільськогосподарського призначення бере під свою опіку держава. Для прикладу, у Великобританії 90 відсотків землі в державній власності, не набагато менше – в інших країнах. Там дбають про наповнення бюджету від земельної ренти й ефективне та бережливе використання кожного клаптика землі.

Досвідчений аграрник розповів, що треба зробити, щоб не допустити втрати контролю на місцях за рухом землі і використання бюджету. Вкрай необхідно обрати в органи місцевого самоврядування досвідчених трударів, знаючих і вмілих, своїми конкретними справами відданих громаді і Вітчизні. Щоб потім було з ким об’єднуватися для розбудови місцевої економіки й інфраструктури, створення сучасного побутового сервісу. Щоб не повторити хибний досвід зе-команди, з якої нікого поставити до управління галузей економіки – головної тяглової сили в кожному суспільстві. Та й з інших молодих управлінців і кури сміються.

– Одначе, навіть в умовах державної ідіотії, багато зробив для розбудови Чернігова мер Владислав Атрошенко, – наголосив Леонід Яковишин. – Тепер він пропонує свої можливості й набутий досвід всім громадам для спільної реалізації їхніх планів розвитку. Пропозиція ефективного голови обласного центру стосовно об’єднання громад навколо активізації й реалізації власних зусиль і можливостей для розбудови населених пунктів задля покращення життя людей вже підтримана багатьма об’єднаними громадами. Бо вони, як і ми, усвідомлюємо, що ні столиця, ні зарубіжні партнери, ні, тим більше, передвиборчі обіцяльники нічим нам в цьому не допоможуть. Усе для розвитку громади – у наших руках. Найголовніше завдання зараз – не віддати усе те у нечесні, невмілі, незагартовані працею безвідповідальні руки. Не продавати їм голоси до місцевої влади ні за 300, ні за 500 гривень. Бо ті, хто скуповує голоси за подачки й гарну брехню, ніколи не працювали на громаду, і працювати не будуть – факти минулих років свідчать.

Леонід Григорович коротко нагадав історію збагачення чергового «доброчинця» для Бобровиччини Бориса Приходька, фігуранта кримінальної справи з розкрадання народних мільярдів. Товариш дитинства і соратник «міченого» мільйонера Валерій Давиденко прикупив був у Рудьківці більше двох тисяч гектарів земельних паїв, та недовго «хліборобив», – підзаробив кілька мільйонів на перепродажі чужої землі багатшому агрохолдингу, і тільки й бачили його. На жаль, він не так давно загадково загинув. Ніколи б не побачили в Бобровиці і «доброчинця» Бориса Приходька, якби не вибори, якби місцеве самоврядування не було втягнуте в злочинний дерибан землі і бюджетних коштів. Такої, як зараз, настирливої й цинічної боротьби за захоплення місцевої влади ще не було. Програш у ній зажерливим авантюристам однозначно призведе до остаточної руйнації залишків ефективного аграрного виробництва й сільської інфраструктури, тотального вимирання сільського населення. Зупинити це здатна лише сильна, не продажна столичним чиновникам, влада, – наголосив Герой України, кандидат економічних наук Леонід Яковишин.

Цей механізм руйнації вже запущений, але, на думку Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка, «патріотичні» руйнівники тільки наблизилися до місцевого самоврядування, встигли лише нав’язати ідіотичні механізми самоврядності, але втілення, чи не втілення їх життя – в руках громад.

– Я довго розмірковував, чи балотуватися мені на нову каденцію міського голови, – пояснив Владислав Атрошенко. – Адже знав, який «обрізаний» буде бюджет, оскільки за другий квартал економіка держави показала дальше падіння аж на 8 відсотків, що болюче б’є і по Чернігову. Але не кращі умови були й перед цим. Одначе ми зуміли сконцентрувати свої ресурси на розбудові міста, яке на очах стає гарнішим, привабливішим для туристів та інших гостей. Нашу роботу помітили в столиці, звідки надійшли певні пропозиції стосовно виборів. Але я відхилив пропозиції всіх партій, оскільки вважаю, що кожна з них несе відповідальність за безлад в країні, за розвал вітчизняної економіки, за повну деградацію в державному управлінні. До того ж, я не збираюся виконувати ті їхні рішення, у прийнятті яких не брав участі. На вибори я йду своєю командою, що зветься «Рідний дім», завдання якої – далі розбудовувати Чернігів та інші громади області, яким і пропоную об’єднатися навколо виконання цього головного завдання місцевого самоврядування. З цим приїхав і до вас, до знатного аграрника Леоніда Григоровича, досвід якого з розбудови виробництва і території, на якій воно працює, неоцінимий не лише в області, а й в Україні. Бо та розбудова і на день не зупиняється, незважаючи ні на які катаклізми в державному управлінні та багатопартійній політиці, ні на кризи й карантини в Україні та за її межами.

Присутні в залі погодилися, що в області достатньо власного досвіду, місцевих можливостей і ресурсів, щоб вивести Чернігівщину на передові позиції в Україні з питань розвитку задля зростання добробуту й соціального захисту населення. Але виконання цих реальних планів передусім залежить і від самого населення: за кого проголосує електорат – за випробуваних життям будівничих чи недолугих, за крадені гроші розпіарених авантюристів, у яких своя сорочка аж прилипає до тіла.

На зборах представників ТОВ «Земля і воля» були озвучені кандидат на посаду голови Бобровицької об’єднаної територіальної громади Тетяна Миколаївна Ковчежнюк, кандидати в депутати Чернігівської обласної ради від партії «Рідний дім» Василь Сергійович Нестерук – перший заступник генерального директора ТОВ «Земля і воля», і Сергій Миколайович Чубовський – директор ТОВ «Козацьке», а також кандидати в депутати Ніжинської районної ради і кандидати у депутати Бобровицької міської ради від партії «Рідний дім».

 

КАНДИДАТИ ДО НІЖИНСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ

 

ГОРДІЄНКО Ольга Василівна, директор відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України «Бобровицький коледж економіки та менеджменту ім. О. Майнової».

ДУБ Роман Васильович, начальник Бобровицького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Чернігівській області.

КУЗЬМИЧ Василь Борисович, головний лікар товариства з обмеженою відповідальність «Земля і воля».

ЛЯХОВЕНКО Володимир Володимирович, голова Бобровицької районної ради.

ШВИТАЙ Валентина Юріївна, головний спеціаліст відділу

містобудування і архітектури Бобровицької міської ради.

 

Список кандидатів у депутати Бобровицької міської ради Чернігівської області

 

1. Бойко Ірина Олексіївна, приватний підприємець.

2. Глова Людмила Павлівна, Державний кадастровий реєстратор відділу Головного управління Держгеокадастру у Бобровицькому районі.

3. Гордієнко Ольга Василівна, директор ВП НУБІП «Бобровицький коледж економіки та менеджменту ім. О.Майнової».

4. Даценко Валентина Володимирівна, головний бухгалтер ТОВ «Козацьке».

5. Дуб Роман Васильович, начальник Бобровицького районного Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

6. Іванюк Геннадій Іванович, приватний підприємець.

7. Ковальчук Олексій Петрович, заступник директора ТОВ «Земля і воля».

8. Ковбаско Юрій Савич, директор Старобасанської школи-інтернату.

9. Коломієць Микола Миколайович, заступник директора ТОВ «Земля і воля»

10. Кузьмич Василь Борисович, головний лікар ТОВ « Земля і воля»

11. Кучерина Василь Миколайович, перший заступник голови Бобровицької ОТГ

12. Лисенко Віта Петрівна, директор Бобровицької ЗЗСО №1 І-ІІІ ст.

13. Луценко Людмила Андріївна, директор районного будинку культури.

14. Маковій Володимир Григорович, заступник директора ТОВ «Земля і воля».

15. Плиска Віктор Петрович, приватний підприємець.

16. Подик Антоніна Володимирівна, приватний підприємець.

17. Приходько Ганна Миколаївна, заступник директора ТОВ «Земля і воля».

18. Прищеп Галина Володимирівна, директор Рудьківського будинку культури.

19. Іванов Ярослав Рудольфович, підприємець.

20. Семененко Віталій Михайлович, пенсіонер.

21. Сюр Петро Іванович, голова фермерського господарства «Сюр П.І.».

22. Хотін Віталій Петрович, приватний підприємець.

23. Швачач Тетяна Василівна, працівник із соціальних питань ТОВ «Земля і воля»

24. Швитай Валентина Юріївна, головний спеціаліст відділу містобудування та архітектури Бобровицької міської ради.

25. Юрченко Ірина Миколаївна, директор Бобровицької ЗЗСО № 2.

 

Григорій ВОЙТОК

Схожі матеріали (за тегом)