|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 14:53 | 03.28.2024

На виборах в обласну раду буде 7 округів

На Чернігівщині визначені територіальні виборчі округи з чергових виборів депутатів обласної ради.

5-го вересня Центральна виборча комісія оголосила початок виборчого процесу місцевих виборів, призначених на 25-те жовтня 2020 року. А шостого вересня відбулося засідання Чернігівської обласної територіальної виборчої комісії, під час якого було ухвалено постанову про утворення семи територіальних округів.

 

Окружна виборча комісія своєю постановою визначила і утворила 7 територіальних виборчих округів з чергових виборів депутатів обласної ради. Так, згідно з документом, на виборах до Чернігівської облради будуть наступні округи: місто Чернігів з загальною кількістю виборців 213,5 тисячі чоловік, Чернігівський район (140 тисяч 817 виборців), Новгород-Сіверський район (52 тисячі 715 виборців), Корюківський район (73 тисячі 745 виборців), Прилуцький район (128 тисяч 559 виборців) та Ніжинський район.

Останній поділено на два округи. В перший округ із загальною кількістю виборців 125 тисяч 518 чоловік увійшли: Ніжинська міська громада, Макіївська, Талалаївська, Крутівська, Вертіївська, Новобасанська та Мринська сільські громади, а також Лосинівська селищна та Бобровицька міська громади. До другого округу із кількістю виборців 58 тисяч 344 особи увійшли Бахмацька, Борзнянська та Батуринська міські громади, Дмитрівська селищна, а також Комарівська, Плисківська та Височанська сільські громади.

 

Віталій НАЗАРЕНКО

Схожі матеріали (за тегом)