|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 12:36 | 03.28.2024

Виявили арсенал зброї військових зразків

В результаті спільної операції Козелецького відділення поліції, військової прокуратури Деснянського гарнізону та УСБУ Чернігівської області правоохоронці вилучили у жителя Ніжинського району короткоствольну і автоматичну зброю, боєприпаси та інструменти для їх переробки.

Оперативники отримали інформацію, що громадянин незаконно придбав нарізну вогнепальну зброю армійських зразків та боєприпаси й зберігає їх у себе вдома.

Під час санкціонованого обшуку співробітники Козелецького відділення поліції разом із колегами з Головного управління Нацполіції, військовою прокуратурою та працівниками СБУ виявили та вилучили в помешканні у підозрюваного кілька одиниць нарізної та гладкоствольної зброї різних калібрів, боєприпаси до неї, а також корпуси ручних осколкових гранат, мінометна міна і спеціальні інструменти для ремонту й переробки зброї.

Слідчий відкрив кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Триває досудове розслідування.

1aazbroya

Схожі матеріали (за тегом)