|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 13:46 | 03.19.2024

Напередодні виборів

Вийшовши о пів на шосту ранку на своє подвір’я, побачив незвичну картину: двір був засипаний газетами. Впала в око назва газети «Чернігівщина», але, придивившись, зрозумів, що газета не схожа на обласний тижневик.

Розгорнувши газету, я прочитав перші заголовки, і стало зрозуміло: почалися вибори. Але я ніколи не міг і подумати, що вони розпочнуться із такого бруду. Вся газета була присвячена генеральному директору ТОВ «Земля і воля» Яковишину Леоніду Григоровичу. Стільки вилито на людину бруду, що постає питання, за що так заплямовують поважну людину не тільки у нашому районі а за межами області, нашої держави? Повернувшись у свій будинок, переглянув записи з камер відеоспостереження. На них видно, що троє молодиків о четвертій ранку розкидають по дворах та городах ці газети і біля кожного двору фотографуються для звітності перед своїм хазяїном про виконану брудну справу для отримання гонорару.

У цій газеті опубліковані статті, які несуть неправдиву інформацію. Пишуть таку нісенітницю, що постає висновок, що автор публікацій дуже далекий від реального життя. Я хочу спитати замовника надрукованої шизофренічної вигадки: а що ти зробив для району, для його жителів? Чому першими рядками цієї газети не було надруковано, що зроблено, яку допомогу надано людям автором цих статей? Газета вийшла друком 100000 примірників. Це ж які колосальні кошти були витрачені на таку брудну газету!? Ми зараз усім районом збираємо кошти на встановлення пам’ятника загиблим воїнам – нашим землякам у зоні АТО. Чому цей писака не витратив ці кошти на нього, чи може б допоміг сім’ям загиблих воїнів? До цього розум не дійшов, краще викинути гроші для бруду на нікчемну газетку.

У статтях чомусь не згадується про досягнення господарства ТОВ «Земля і воля» і його керівника, Героя України Леоніда Григоровича. Чомусь не згадується про те, що будується три багатоповерхівки для працівників господарства. Ремонтуються дороги по всьому району за рахунок господарства, надається соціальна допомога населенню району, закладам освіти, медичній галузі. Перераховувати про внесок у розвиток району можна безкінечно. До обрання головою районної ради я працював заступником генерального директора ТОВ «Земля і воля» із соціальних питань, я знаю про роботу господарства набагато більше, ніж автор таких нікчемних статей. Виділяються постійно кошти на лікування працівників господарства у провідних клініках України, облаштовуються дитячі майданчики у дитсадках населених пунктів району, виділяються кошти на облаштування їдалень по відділеннях господарства для комфортного перебування в них працівників, на ремонт закладів освіти… Визначним фактом є те, що господарство виплачує найбільший в Україні відсоток за оренду земельних паїв населенню району. Усього цього автор статей не побачив, а вигадав якісь нісенітниці. А це все означає: ідуть вибори. Я прочитав ці статті і зробив висновок: через таких недолугих політиків ми живемо все гірше і гірше у нашій державі. Тому, що приходять отакі брудометальники до влади, і крім недолугого бачення життя у них немає ні досвіду, ні грамотності, ні уміння керувати, ні бачення стратегії розвитку держави.

Я думаю, що коли люди читали цю брудну газетку, зробили правильні висновки. Поспілкувавшись із людьми, я почув від них обурення на автора статей. Життя розставить все по своїх місцях. Пройдуть вибори, а життя не кінчиться. Все всім стане зрозуміло.

 

Голова Бобровицької районної ради Володимир ЛЯХОВЕНКО

Схожі матеріали (за тегом)