|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 23:18 | 04.16.2024

Вилучено арсенал боєприпасів

На Ічнянщині поліція спільно з СБУ вилучила у раніше судимого домашній арсенал боєприпасів

1arsenalaМешканець Ічнянського району незаконно зберігав удома три корпуси ручних осколкових гранат Ф-1 і РГН та майже сімдесят предметів, схожих на бойові частини від реактивного снаряду "Град". Відкрито кримінальне провадження.

Поліцейські отримали оперативну інформацію, що житель одного з сіл зберігає у своєму господарстві справжній арсенал різних боєприпасів. Реалізуючи цю інформацію, правоохоронці провели у помешканні громадянина санкціонований обшук.

Слідчі Прилуцького відділу поліції спільно із колегами з Головного управління Нацполіції за підтримки оперативників СБУ під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури виявили у чоловіка 3 корпуси ручних осколкових гранат Ф-1 і РГН та майже сімдесят предметів, схожих на бойові частини від реактивного снаряду "Град". Всі вилучені предмети направлені на експертизу.

Інформацію про подію слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Триває досудове розслідування, вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру та обрання запобіжного заходу.

Поліція закликає громадян добровільно здавати зброю, боєприпаси та вибухові речовини, оскільки, окрім кримінальної відповідальності за їх незаконне зберігання, ви піддаєте реальній загрозі життя та здоров’я своє і близьких.

Схожі матеріали (за тегом)