|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 7:38 | 04.19.2024

На хабарі взяли директора держпідприємства

В Чернігові слідчі спільно з оперативниками УСР затримали директора держпідприємства за вимагання та отримання неправомірної вигоди. Той отримав від підприємця 15000 гривень за продовження дії цивільно-правового договору.  

1axabarasСлідче управління ГУНП в Чернігівській області розслідує кримінальне провадження за фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди директором одного з державних підприємств Чернігова.

Посадовець оцінив продовження дії цивільно-правового договору з місцевим підприємцем у 15 тисяч гривень. Директор (будучи при цьому діючим адвокатом) запропонував комерсанту перерахувати вказану суму на банківський рахунок, після чого підприємець міг забрати підписані папери.

Слідчі затримали директора державної установи в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України в момент передачі фіскального чеку про сплату коштів.

Відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Чернігівської області, а оперативний супровід – співробітники УСР в Чернігівській області ДСР Національної поліції України. Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, спрямовані на збирання доказів протиправної діяльності посадовця.

Триває досудове розслідування.

Схожі матеріали (за тегом)