|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 4:17 | 03.19.2024

Заповідних територій побільшає

Найближчим часом мережа природно-заповідних територій Чернігівщини поповниться новими об’єктами.

Так, на розгляді Департаменту екології та природних ресурсів ОДА перебувають клопотання щодо створення ландшафтного заказника місцевого значення «Потаманський» площею майже 48 гектарів на території Сосницького району та гідрологічної пам’ятки природи місцевого значення «Болото Тупичівське» площею 35 гектарів у Городнянському районі. На сьогодні здійснюється погодження клопотань із землевласниками та землекористувачами земельних ділянок на вказаних територіях.

Крім того, Прилуцькою міською радою подано клопотання щодо зміни меж (розширення) гідрологічного заказника місцевого значення «Приміське». Планується, що площа заповідного об’єкта при цьому збільшиться на 22 гектари.

Нагальні питання розширення меж вже існуючих об’єктів природно-заповідного фонду, визначення територій, перспективних до заповідання, розглянули учасники наради, яка відбулася вчора, 11 серпня, за участю фахівців профільних структурних підрозділів ОДА, Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства, а також представників Прилуцької міської ради.

Схожі матеріали (за тегом)