|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 5:25 | 03.19.2024

Голова ВРУ Дмитро Разумков на Чернігівщині

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков цієї п’ятниці у рамках робочої поїздки до Чернігівської області відвідав заклад дошкільної освіти № 3 «Дитяча Академія». ТОВ «ПЕТ Технолоджиз» та Чернігівську швейну фабрику «Елегант». Також він ознайомився із роботою Центру підтримки підприємництва, інновацій та стартапів.

1arazumkov2Заклад дошкільної освіти № 3 «Дитяча Академія» введений в експлуатацію в 2019 році. Це - перший збудований у Чернігові дитячий садок за останні 25 років. За 4 роки на будівництво витратили 77,3 млн грн з державного бюджету та 60,1 млн грн з міського бюджету. Дмитро Разумков оглянув заклад, ознайомився з його матеріально-технічною базою та поспілкувався з працівниками дитячого садочка.

Того ж дня Дмитро Разумков у Чернігові оглянув виробничі цехи та ознайомився з роботою підприємств ТОВ «ПЕТ Технолоджиз» та Чернігівської швейної фабрики «Елегант»., їх матеріально-технічною базою.

 — Сьогодні ми з керівництвом профільних комітетів поспілкувалися з бізнесом і почули проблемні питання, які хвилюють підприємців. Є низка ініціатив, як от законопроект щодо технопарків, що входять до сфери відповідальності Верховної Ради, і ми будемо зі свого боку намагатися оперативно такі питання розглядати та надавати бізнесу підтримку,  —  підкреслив Голова Парламенту.
Дмитро Разумков також зауважив, що безпосереднє спілкування з представниками бізнесу допомагає краще відчути його потреби та проблематику, визначити кроки, що допоможуть підприємствам не втрачати людей та розвиватися.
 — Сьогодні в умовах пандемії та економічної кризи кожен починає боротися, в першу чергу, за національні інтереси. Через це зростає конкуренція на ринку, і влада має також враховувати це у своїй роботі й створювати умови, які допомагатимуть як іноземному інвестору, так і українському,  —  наголосив він.
1arazumkovГолова Верховної Ради зазначив, що для України інтереси власних громадян та підприємств стоять на першому місці.
ТОВ «ПЕТ Технолоджиз» засноване австрійською компанією «PET Technologies Europe GmbH», керівництво якої має багатий багаторічний досвід в розробці та продажі видувного обладнання та прес-форм у всесвітньо відомих компаніях, а також у власних розробках, успішно реалізованих в проектах в країнах Західної та Східної Європи. Продукція підприємства експортується до 45 країн світу, включаючи Мексику, Канаду і США. ПрАТ «Чернігівська швейна фабрика «Елегант» виробляє та реалізує швейні вироби: брюки, костюми, піджаки, куртки, пальта, напівпальта, сорочки чоловічі та хлопчачі; костюми жіночі, пальта, блузки, сорочки, брюки та бриджі, спідниці, сукні, жакети та блейзери. Продукція експортується до Франції, Швеції, Англії, Італії, Польщі та Німеччини.

 — У Центрі ми побачили повний спектр можливостей. Інноваційний простір, який вже ефективно працює і, сподіваюся, буде успішно розвиватися,  —  зазначив Голова Парламенту, відвідавши Центр підтримки підприємництва, інновацій та стартапів.

Він ознайомився з роботою коворкінг-зони та інноваційної лабораторії-майстерні, бізнес-інкубатора, бізнес-акселератора, «Вікна підприємця».
 — Робота в регіонах важлива для будь-якого чиновника, адже сидячи у своєму кабінеті, дуже легко втратити зв’язок з реальністю. Тому коли є можливість безпосередньо поспілкуватися з громадянами, побачити результати нашої роботи або навіть помилки, які треба виправляти, це потрібно обов’язково робити,  —  наголосив Голова Верховної Ради України.

Центр підтримки підприємництва, інновацій та стартапів – осередок інформаційно-консультаційної, експертної та фінансово-кредитної підтримки суб’єктів малого підприємництва, підприємців-початківців та всіх бажаючих відкрити власну справу. Основними його завданнями є створення додаткових стимулів для розвитку підприємництва, запровадження ефективної системи фінансово-кредитної, інформаційної, консультативної, менторської та експертної підтримки, покращення знань та навичок щодо ведення підприємницької діяльності.

Це - перший подібний Центр в Україні, його реалізовано за підтримки Державного фонду регіонального розвитку України.

Схожі матеріали (за тегом)