|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 10:26 | 03.19.2024

"Заощадили" 4 мільйони на податках

Судитимуть екс-керівника товариства, який обвинувачується прокуратурою в умисному ухиленні від сплати податку та військового збору на майже 4 мільйони гривень, а також його пособника

1apodatkuПід процесуальним керівництвом прокуратури області завершено досудове розслідування стосовно двох обвинувачених у кримінальному провадженні за фактами службового підроблення та умисного ухилення від сплати податку у значних розмірах (ч. 1 ст. 212, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, екс-очільник одного з товариств області використав у своїй діяльності схему ухилення від сплати податків, яка полягала у відображенні в податковому обліку даних про укладення низки фіктивних договорів про надання безвідсоткової поворотної допомоги фізичним особам.

Таким чином, екс-керівник за пособництва колишнього комерційного директора ухилився від сплати податку на доходи фізичних осіб та військового збору на майже 4 мільйони гривень, достовірно знаючи, що фінансова допомога фізичним особам не виплачуватиметься, а відображення в податковому обліку операцій щодо надання громадянам коштів спрямоване на їх виведення з рахунків підприємства та переведення у готівкову форму.

 Наразі обвинувальний акт направлено до суду. З метою відшкодування заподіяних державі збитків прокурором заявлено цивільний позов про стягнення з фігурантів справи майже 4 мільйонів гривень в солідарному порядку.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Схожі матеріали (за тегом)