|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 16:05 | 03.19.2024

На Пакульському водосховищі викрито браконьєрів

Шостого серпня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході спільного рибоохоронного рейду разом з представниками Чернігівського прикордонного загону та національної поліції Чернігівщини на водосховищі поблизу с. Пакуль Чернігівського району викрито два грубі порушення Правил рибальства.

 Двоє мешканців м. Чернігів «рибалили» за допомогою заборонених знарядь лову – двома поріжними сітками та однією зяберною (одностінною). В протизаконний спосіб порушники добули сім кілограмів водних біоресурсів: 46 пліток, п’ять линів, три щуки, одного окуня та двох раків. Рибному господарству України завдано збитків на 5593 грн.

Згодом викрито ще двох мешканців м. Чернігів, які під час заборони на вилов раків за допомогою десяти сіток «ятір» виловили 184 членистоногих загальною вагою майже 6 кг. Збитки склали 4 692 грн.

1araky

На місце вчинення правопорушень було викликано слідчо-оперативну групу Чернігівського ВП ГУНП в Чернігівській області. Нацполіцією відомості про кримінальні правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ будуть направлені до Чернігівського районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Водні біоресурси і заборонені знаряддя лову вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує: якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57(цілодобово).

 

ДОВІДКА

З 1 серпня на Чернігівщині розпочалась заборона на вилов раків, що триватиме до 10 вересня (включно). За порушення заборони браконьєрам загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу до 680 гривень. Крім того, за кожного виловленого рака доведеться заплатити по 25,5 грн компенсації.

Схожі матеріали (за тегом)