|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 9:07 | 03.19.2024

Судитимуть збувачів амфетаміну

Прокуратурою Чернігівської області передано до суду обвинувальний акт стосовно учасників організованої групи, які збували амфетамін на території Чернігівської області

За процесуального керівництва прокуратури Чернігівської області завершено досудове розслідування стосовно 4 учасників організованої злочинної групи, які упродовж 2019 року займалися збутом психотропної речовини – амфетаміну на території області. 

За версією слідства, зазначені особи, об’єднавшись в єдине злочинне угруповання, налагодили схему придбання та збуту через додаток для смартфонів «Телеграм» психотропної речовини в Ніжині, Прилуках та Чернігові. Безпосередній збут амфетаміну кінцевим споживача здійснювали методом прихованих «закладок».

Всього правоохоронцями задокументовано 11 епізодів злочинної діяльності.

Наразі обвинувальний акт за ч. 3 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання, перевезення з метою збуту, а також незаконний збут психотропної речовини, вчинений організованою групою) передано до суду для розгляду по суті.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Схожі матеріали (за тегом)