|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 5:37 | 03.19.2024

Викрито злочинну групу рекетирів

Поліцейські Чернігівщини викрили злочинну групу у вимаганні пів мільйона гривень з місцевого бізнесмена

Правоохоронці задокументували факт одержання учасниками угруповання частини від визначеної суми – 30 тисяч гривень. Наразі обом зловмисникам повідомлено про підозру.

Двоє мешканців Чернігова вимагали від місцевого бізнесмена 500 тисяч гривень.  Всі їхні вимоги супроводжувалися погрозами фізичної розправи відносно потерпілого та членів його родини. Не бажаючи погоджуватися з вимогами зловмисників та побоюючись за своє та життя родини, у квітні цього року чоловік звернувся до поліцейських.

1areket

За фактом вимагання коштів було розпочате кримінальне провадження. Під час проведення процесуальних дій працівники управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області Нацполіції, слідчого управління обласної поліції встановили особи вимагачів, задокументували факти вимагання коштів та отримання ними частини від визначеної суми.

За результатами комплексу проведених заходів двох членів злочинної групи було викрито під час одержання від місцевого бізнесмена 30 тисяч гривень. В автомобілі зловмисників правоохоронці вилучили дану суму коштів.

У четвер, 6 серпня, на підставі зібраних доказів причетності до вказаного злочину двом учасника злочинної групи слідчі повідомили про підозру за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України.

Підозрюваним може загрожувати до семи років позбавленням волі.

Заходи із викриття зловмисників проводилися за силової підтримки спецпідрозділу КОРД та за процесуального керівництва прокуратури Чернігівської області.

Схожі матеріали (за тегом)