|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 11:11 | 03.19.2024

Двоє ніжинців отримали максимальну кількість балів

Олексій Ігнатенко та Анастасія Кошова отримали по двісті балів за результатами зовнішнього незалежного оцінювання одразу з двох предметів.

1alexiy1anastasiaХлопець здобув найвищий бал з точних наук – математики та фізики, а дівчина відзначилася у філологічних дисциплінах – українській мові та літературі. У Ніжині вже кілька років поспіль не було жодного учня, який би отримав максимальну кількість балів на ЗНО. 

Анастасія Кошова – учениця лінгвістичного класу ліцею при Ніжинському державному університеті імені Гоголя. Викладач, який займався з наполегливою і завзятою ученицею – Валентина Бережняк.

Олексій Ігнатенко навчався у ніжинській ЗОШ №10. Після дев’ятого класу продовжив здобувати освіту в одному із Київських ліцеїв і вже там закінчував навчання.

«І Анастасія і Олексій великі молодці. І хоч хлопець і не випускник ніжинського навчального закладу, але ми пишаємось своїми земляками. Тим більше, що більшу частину свого учнівського життя він провів у стінах нашої школи. У Ніжині багато талановитої і обдарованої молоді!», - наголосила заступниця начальника Ніжинського управління освіти Надія Пономаренко.

До речі, у 2020 році по Україні немає жодного учасника ЗНО, який би отримав 200 балів одразу з трьох предметів. Тож результат ніжинців слід вважати найвищим.

 

Сніжана БОЖОК

Схожі матеріали (за тегом)