|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 4:22 | 03.29.2024

Ветлікарю повідомили про підозру

За процесуального керівництва Чернігівської місцевої прокуратури ветеринарному лікарю повідомлено про підозру у одержанні неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 368 КК України).

За даними слідства, лікар ветеринарної медицини I категорії отримав від громадянина 7000 гривень хабара за видачу чотирьох ветеринарно-санітарних паспортів та двох санітарних свідоцтв. При цьому, клінічний огляд тварин службовою особою не здійснювався. 

Як з’ясувалося у ході досудового розслідування, особа звернулася  до ветлікаря у зв’язку із необхідністю оформлення дозвільних документів  на вивіз чотирьох собак до Республіки Білорусь.

Для пришвидшення отримання відповідних документів в обхід встановленої процедури, предмет неправомірної вигоди був переданий ветлікарю в два транша. Під час передачі другої частини хабара фігуранта було затримано правоохоронцями у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.  Розслідування за вказаним фактом триває.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Схожі матеріали (за тегом)