|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 4:55 | 03.19.2024

Відповість за розстріл кошенят

Носівська поліція притягнула до відповідальності чоловіка, який застрелив кошенят

1akotykiСпівробітники Носівського відділення поліції притягнули до відповідальності 23-річного чоловіка, що на очах дітей застрелив з рушниці двох кошенят.

29 липня близько 19.00 на лінію «102» надійшло повідомлення, що в одному з сіл Носівського району чоловік застрелив із рушниці кошенят. В цей час на подвір’ї гралися малолітні діти.

На місце події негайно виїхала група реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група. Там поліцейські виявили чоловіка з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

– У його дворі правоохоронці побачили тіла двох мертвих кошенят. В ході обшуку неподалік домогосподарства вдалося знайти і вилучити незареєстровану гладкоствольну мисливську рушницю і 15 набоїв до неї. Зброя і набої були заховані і прикидані травою, – сказав т.в.о. начальника Носівського відділення поліції Назар Парацій.

Поліція доправила чоловіка до лікарні для медичного освідування, яке підтвердило, що зловмисник знаходиться у стані алкогольного сп’яніння. Чоловік раніше був засуджений за вчинення тяжкого злочину.

Відомості про подію поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї), що карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Поліцейські призначили проведення низки експертиз. Триває досудове розслідування.

Схожі матеріали (за тегом)