|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 12:48 | 03.28.2024

Результати роботи поліції за перше півріччя

Начальник поліції Чернігова розповів про результати роботи за перше півріччя. За словами начальника Чернігівського відділу поліції Анатолія Домарацького, криміногенна ситуація в місті контрольована.

1domoracЗ початку року в Чернігові зареєстровано 31439 заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події. Це на 2500 менше, ніж за аналогічний період минулого року. Чернігівський відділ поліції в середньому щодоби приймає від громадян 177 заяв та повідомлень різноманітного характеру.

–  З початку цього року слідчі завершили розслідування 5670 кримінальних проваджень,– говорить начальник Чернігівського відділу поліції Анатолій Домарацький. – У першому півріччі було зафіксовано 25 особливо тяжких злочинів. Серед них – два вбивства. Обидва вони розкриті, причому вбивство 37-річного чернігівця, що сталося у травні, поліцейські розкрили всього за годину. За 6 місяців у місті зафіксували три розбої (з них розкриті два) та три тяжких тілесних ушкодження, одне з яких спричинило смерть потерпілого. Всі ці злочини вже розкриті.

Одним із найпоширеніших злочинів у місті є крадіжки. За перше півріччя їх було зафіксовано 1045. Поліцейські активно працюють над розкриттям майнових злочинів. До прикладу, у березні поліцейські направили до суду справу про серійні крадіжки з супермаркетів, а також чернігівські поліцейські за кілька годин розшукали викрадений автомобіль. В червні поліцейські оголосили про підозру чернігівцю у систематичному привласненні 30-ти мобільних телефонів з посилок клієнтів поштової компанії.

Співробітники Чернігівського відділу поліції з початку року  встановили місцезнаходження та затримали 14 злочинців, які оголошені в розшук в минулих роках та 16 злочинців оголошених в поточному році.

Нагадаємо, що з початку року поліцейські Чернігівщини розшукали всіх зниклих дітей.

– На роботу Чернігівського відділу поліції у першому півріччі суттєвого вплинули карантинні заходи, у зв’язку з поширенням коронавірусу, – продовжує Анатолій Домарацький. – Поліцейські забезпечували правопорядок у місті, у тому числі під час релігійних свят, проводили кампанію та роз’яснювальну роботу з протидії домашньому насильству в умовах карантину. Поліція й надалі проводжує слідкувати за дотриманням режиму карантину та контролює дотримання самоізоляції громадянами.

Схожі матеріали (за тегом)