|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 17:16 | 03.28.2024

Сплатив борги - повернувся за кермо

Чому мешканця Чернігівщини, який не порушив ПДР позбавили права керувати автомобілем?

1akermoЩо змушує батьків після розлучення нехтувати фінансовим благополуччям власних дітей? Хоч конкретної відповіді на це питання не має, проте існує чіткий та відпрацьований механізм боротьби з неплатниками аліментів. Саме завдяки використанню перевірених правових заходів фахівці юстиції переконали мешканця Бобровицького району Чернігівської області припинити ганебну поведінку.

«За накопичений майже 33-тисячний борг, транспортний засіб чоловіка було оголошено у розшук, а його самого позбавлено права керування. Таким чином, державні виконавці нагадали громадянину про те, що він батько й має певне коло обов’язків перед своїм 11-річним сином. Згодом виявилось, що неплатнику такі обмеження набридли, оскільки він почав погашати заборгованість», – зазначила Ірина Свистун, начальник Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми).

Варто зазначити, що окрім заборони у використанні транспортного засобу, чоловік не міг перетнути кордон, полювати та користуватися зброєю. Тому лише повернувши у повному обсязі заборгованість, а також сплативши понад 6 тисяч гривень штрафу разом з 3 тисячами гривень виконавчого збору, батько сів за кермо автомобіля.

Схожі матеріали (за тегом)