|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 11:32 | 04.18.2024

Чернігівщина без Славутича

Майже рік точилися розмови про приєднання до Чернігівської області міста Славутич, яке наразі відноситься до Київської області.

У Славутичі цього не надто хотіли, а в Чернігові вже уявляли, як збільшиться наповнення обласного бюджету за рахунок приєднання Славутича. Проте минулого тижня стало остаточно зрозуміло, що Славутич до складу Чернігівської області не увійде.

1slavu

Так, 9 липня на засіданні профільного комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування розглядалося питання щодо перегляду окремих раніше прийнятих рішень щодо проекту постанови Верховної Ради «Про утворення та ліквідацію районів» в частині уточнення формування районів Харківської, Хмельницької та Київської областей. Відтак комітет розглянув і підтримав пропозицію Мінрегіону залишити Славутич у підпорядкуванні Київської області, оскільки перенесення міста до складу Чернігівської області негативно вплине на бюджетні відносини міста та реалізацію державних програм».

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Схожі матеріали (за тегом)