|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 16:56 | 03.28.2024

Судитимуть за розтрату бюджетних коштів

Прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно екс-заступника Менської міської ради, який розтратив бюджетні кошти

Менською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно екс-заступника Менської міської ради, дії якого призвели до розтрати бюджетних коштів у розмірі майже 140 тисяч гривень. Також прокурором заявлено цивільний позов про стягнення вказаної суми коштів.

За даними слідства, посадовець уклав від імені Менської міської ради договір підряду, відповідно до якого будівельною організацією проведено частину робіт по реконструкції парку культури і відпочинку  ім. Т.Г. Шевченка. У подальшому обвинувачений підписав акти приймання виконаних робіт та довідки про їх вартість. При цьому стан фактично проведених будівельних робіт не відповідає обсягам та вартості, задекларованим у офіційних документах.

З урахуванням зібраних у ході досудового розслідування доказів екс-заступнику Менської міської ради інкриміновано зловживання службовим становищем, службове підроблення та розтрату бюджетних коштів (ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 191 КК України).

Окрім того, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно інженера з технічного нагляду, якого прокуратура звинувачує у службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України).

Досудове розслідування стосовно іншого посадовця Менської міської ради, причетного до розтрати коштів, триває.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Схожі матеріали (за тегом)