|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 19:08 | 03.28.2024

Вирок грабіжнику ломбарду

У справі про замах на вбивство працівника ломбарду ухвалено вирок

Прокурорами доведено у суді винуватість 42-річного чернігівця, який обвинувачувався у вчиненні закінченого замаху на вбивство, розбійних нападах на офіс та ломбард, посяганні на життя працівників правоохоронного органу, а також у незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї, патронів, бойової гранати та наркотичних засобів без мети збуту (ч. 1 ст. 309, ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 187, ч. 4 ст. 187, ч. 2 ст. 15, п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України).

Встановлено, що 24 лютого 2017 року зловмисник  проник до приміщення відділення ломбарду з метою вчинення умисного вбивства та розбійного нападу. Реалізуючи свій злочинний умисел він здійснив декілька пострілів з автомату АКС-74У в працівника ломбарду. Одразу ж після цього здійснив чергу пострілів у напрямку дверей кімнати, де знаходилися матеріальні цінності, але не зміг відчинити замок та заволодіти майном. З місця вчинення злочину зник.

З метою перевірки причетності фігуранта до низки вчинених правопорушень, 27 лютого 2017 року працівники поліції прибули за місцем його проживання. Знаходячись у квартирі, обвинувачений  привів у готовність бойову гранату та кинув в сторону працівників правоохоронного органу. У результаті таких дій  правоохоронці отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. 

З урахуванням  позиції держобвинувачів, а також особливої тяжкості вчинених кримінальних правопорушень, суд присяжних засудив чоловіка за скоєне до 15 років позбавлення волі.

Вирок законної сили ще не набрав.

Схожі матеріали (за тегом)