|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 17:32 | 04.16.2024

Районні ради Чернігова ліквідуються

Чернігівська міська рада на своєму сесійному засіданні 25 червня прийняла рішення про ліквідацію Деснянської та Новозаводської районних у м. Чернігові рад.

Рішення є технічним, пов’язаним зі здійсненням організаційних дій, пов’язаних з подальшим необранням у Чернігові районних рад. Як відомо, 29 серпня 2019 року Чернігівською міською радою вже прийняте рішення № 44/VII-18 «Про неутворення районних у місті Чернігові рад», яким передбачено не утворювати Деснянську та Новозаводську районні у місті Чернігові ради на наступне (восьме) скликання та в подальшому. Але районні у місті ради  діють не тільки як представницькі органи місцевого самоврядування, а і як юридичні особи, зареєстровані в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. І в зв’язку з неутворенням рад як представницьких органів підлягають ліквідації також і відповідні юридичні особи.

Порядок проведення ліквідації юридичних осіб визначений статтями 104 – 105, 109 – 112 Цивільного кодексу України та передбачає: обрання голови ліквідаційної комісії та подальше затвердження її складу; визначення строку для заявлення заяв і претензій кредиторів; звільнення працівників з дотримання їх трудових прав; складання ліквідаційного балансу; тощо. Прийняте рішення міської ради передбачає дотримання цього порядку.

Іншими рішеннями, прийнятими на цьому ж засіданні міської ради, юридичні особи Управлінь праці та соціального захисту населення районних рад, а також Служб у справах дітей районних рад, також припинені, але вже шляхом реорганізації. Перші реогранізуються через приєднання до Департаменту соціальної політики Чернігівської міської ради, другі - через приєднання до Управління (служби) у справах дітей Чернігівської міської ради.

Схожі матеріали (за тегом)