|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 4:52 | 04.19.2024

«Шахтар» – чемпіон України!

«Шахтар» знову достроково виграв чемпіонат України з футболу. Хоча перемога в цьому турі над «Олександрією» далася гірникам нелегко.

І все-таки – 3:2, й пальма першості вкотре дістається, безперечно, найсильнішій команді Прем’єр-ліги. «Шахтар» став наразі недосяжним для суперників, які продовжують боротьбу за срібну та бронзову медалі чемпіонату і можливість у наступному сезоні змагатися в єврокубках із найкращими командами світу та Європи.

1hutbol

На жаль, нині не пощастило чернігівській «Десні», яка в домашньому матчі все-таки мінімально поступилася «Зорі». Це була вже третя зустріч конкурентів за призові місця чемпіонату: спочатку перемогла «Зоря», потім успіх впевнено святкувала наша команда. Однак у третьому, домашньому, дуже важливому матчі з достойним та сильним суперником «Десна» так і не змогла змагатися бодай на рівних. Пропустивши на шостій хвилині швидкий гол, чернігівці надто довго не могли оговтатися, натомість «Зоря» безкарно «розстрілювала» ворота господарів. Рахунок міг бути й розгромним, та все ж віддамо належне голкіперу «Десни» Пасту... Вже в доданий арбітром час наш Фаворов із пенальті сквитав один м’яч, але цього виявилося недостатньо – у підсумку – прикра поразка – 1:2.

Цього разу просто «не пішла» гра у найкращого бомбардира чернігівців Філіппова. Втім, ну не може один, хай і найвлучніший, «забивний» гравець команди вражати ворота опонентів у кожному своєму матчі! Натомість гідної заміни йому досі, по суті, немає. Крім того, раз-по-раз провалювалася наша оборона, нагадуючи періодично діряве решето! Ну, чому так: як домашній матч, так і починаються проблеми? Тут уже мимоволі у містику повіриш.

Як на мене, це був найгірший матч «Десни» у нинішньому чемпіонаті... Однак не все так погано – шанси у чернігівців у боротьбі за медалі наразі поменшали (кияни та луганці вже вирвалися вперед), проте вони є. І на таких дошкульних поразках якраз потрібно вчитися, аби в наступних зустрічах не наступати на ті ж граблі. Бо тепер чернігівцям потрібні перемоги!

 

Сергій КВІТНИЦЬКИЙ

Схожі матеріали (за тегом)