|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 13:50 | 04.18.2024

Запрацював штаб протидії незаконним рубкам

У Чернігівській ОДА запрацював штаб з протидії незаконним рубкам лісів та діяльності нелегальних деревообробних пунктів.

За словами заступника голови облдержадміністрації Олександра Савченка організовано виїзди з перевірки звернень щодо незаконних рубок. Завершується запровадження електронного обліку деревини всіма лісокористувачами. Сесією обласної ради також прийнято Програму протидії незаконним рубкам лісів і діяльності нелегальних деревообробних пунктів у Чернігівській області на 2020-2024 роки.

Директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Катерина Сахневич повідомила, що передбачено виділення 200 тисяч гривень на закупівлю квадрокоптера, тепловізора та планшетного комп'ютера. "Програма розрахована на п'ять років. Загальний обсяг фінансування з обласного бюджету - 1 мільйон гривень - по 200 тисяч на кожен рік. Придбане обладнання для оперативного виявлення і фіксації порушень оптимізує роботу державних інспекторів та представників лісової охорони", - зазначила Катерина Сахневич.

Передбачена участь громадських активістів в усуненні порушень законодавства у сфері лісокористування. Так, зокрема, як повідомила виконувачка обов'язків начальника державної екологічної інспекції в області Валентина Дзюба, створені оперативні рейдові групи з державних та громадських інспекторів та працівників ГУНП в області.

Схожі матеріали (за тегом)