|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 15:04 | 03.28.2024

Кадри до опалювального сезону

Їх готує служба зайнятості безкоштовн як для роботодавців, так і для шукачів роботи.

1operkotПереконатися в цьому вже сьогодні мають змогу два підприємства, а саме: АТ «Облтеплокомуненерго» та Філія «Менський сир» ПП «Консалтингова фірма «Прометей».

Робота операторів та кочегарів котелень зазвичай має сезонний характер. Тому роботодавці ще до початку опалювального сезону звертаються за кадрами до обласної служби зайнятості. Для оперативного укомплектування таких вакансій служба зайнятості з літа організовує професійне навчання безробітних. Таким чином, шукачі роботи здобувають знання та навички, а роботодавці - отримують професійні кадри.

Підготовка операторів котелень цього року стартувала з Мени та Сновська. Троє безробітних, які перебувають на обліку у службі зайнятості, розпочали навчання у Сумському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Протягом 4 місяців вони вивчатимуть технічні характеристики опалювальних котлів, їх будову, порядок експлуатації та обслуговування, навчаться відстежувати справність котельних установок, дотримуватись запобіжних заходів. Адже у процесі роботи їм доведеться стежити за показниками приладів, температурою пару та рівнем води, а у разі несправності котла – оцінювати ступінь небезпеки та вживати відповідні заходи.

Схожі матеріали (за тегом)