|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 14:18 | 03.28.2024

Незаконний видобуток піску на Сосниччині

Під час проведення заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням природоохоронного законодавства на території Велико-Устівської сільської ради Сосницького району в прибережній захисній зоні р. Десна в 60 метрах від берега інспектори зафіксували факт видобування корисних копалин місцевого значення – піщано-гравійної сировини (піску).

За візуальним оглядом було встановлено, що видобування корисних копалин проводилось за допомогою механічних засобів (кар’єрним способом) невідомими  особами.  Зі слів місцевих мешканців, пісок видобувався технікою філії Сосницької дорожньо-експлуатаційної дільниці. При цьому порушувались вимоги статей 16, 19, 23 Кодексу України про надра, статті 61 Земельного кодексу України.

Розраховано розмір шкоди, заподіяної державі у результаті самовільного користування надрами, обраховано збитки на суму 1 582 960,68 гривень.

Матеріали справи направлено до Сосницького відділення Менського відділу поліції  Головного управління Національної поліції в Чернігівській області з метою встановлення  осіб порушників та притягнення їх до відповідальності.

1pisok

Схожі матеріали (за тегом)