|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 14:12 | 03.29.2024

Садочки відкриють у червні

На Чернігівщині з 1 червня мають запрацювати 447 дитячих садочків. Хоча Уряд дозволив дошкільним навчальним закладам відкритися з 25 травня, проте до цієї дати вони не встигли б запровадити належні протиепідемічні заходи. У населених пунктах, де введено надзвичайну ситуацію, а їх в області зараз 12, перед відкриттям садків усі працівники пройдуть ПЛР-тести.

Сьогодні закриті дитячі садочки – одна з головних проблем як для батьків, котрі повернулись на роботу після послаблення карантину, так і для тих, хто не переривав робочий процес. Батьки навіть виходили на акції, вимагаючи від Уряду відкрити садочки. Тож у рамках другого етапу виходу з карантину Уряд дозволив відкрити дошкільні заклади в тих областях, де немає зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію. Остаточне рішення про вихід дошкільних навчальних закладів з карантину прийматиме комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка й визначить дату й порядок відкриття цих закладів.

«Обласний лабораторний центр рекомендував провести ПЛР-тестування усім працівникам дошкільної освіти, які працюють в населених пунктах, які визнані осередком спалаху коронавірусної інфекції, – сказав заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван. – Це була пропозиція, але ми схиляємося до того, що тестування потрібно робити обов’язково. І особливо в тих населених пунктах, які визнано осередками. Це необхідно для того, щоб бути на 100% впевненими, що персонал садка не інфікований».

Садочки відкриють, а от відвідувати їх всі дітки навряд чи зможуть. Адже є цілий ряд умов, за яких ці заклади можуть працювати. Одна з них – наявність окремого входу для кожної групи. І з огляду на те, як побудовані ДНЗ в Чернігові, відкрити зможуть близько чотирьох груп на однин дошкільний заклад.

При вході до закладу дошкільної освіти працівники та діти повинні будуть проходити температурний скринінг. До садочків не пускатимуть дітей та працівників, з температурою понад 37,2оС. Температуру потрібно буде міряти через кожні 4 години, а приміщення – дезінфікувати та постійно провітрювати. На вході до садочка має бути облаштоване місце для обробки рук антисептиком. А також заборонено буде використовувати багаторазові рушники, м’які іграшки та килими з довгим ворсом.

«Ми вже займаємося підготовкою, генеральним прибиранням і всіма іншими питаннями, щоб відкритися 1 червня, – наголосив начальник управління освіти Чернігівської міської ради Василь Білогура. – Зараз чекаємо на офіційний документ щодо додаткових вимог і докладемо максимум зусиль, щоб їх виконати».

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Схожі матеріали (за тегом)