|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 7:03 | 03.29.2024

Безкоштовно вакцинували тварин від сказу

За чотири дні у Чернігові безкоштовно вакцинували від сказу 628 собак і котів

1skazaЗ 18 по 21 травня у Чернігові проходила традиційна планова вакцинація тварин проти сказу. Спеціалісти міської державної лікарні ветеринарної медицини працювали на виїзді у 14 різних мікрорайонах міста.

Чернігівці жваво відгукнулись на ініціативу ветлікарів, а тому в середньому щодня послугу отримували (до того ж безкоштовно) понад півтори сотні чотирилапих.

В цілому за чотири дні фахівці ветмедицини щепили майже 630 домашніх улюбленців, зокрема 375 собак і 253 котів. Причому робилась процедура не лише хатнім тваринам, а й тим, які не мають господарів, а перебувають під опікою зооволонтерів чи просто небайдужих громадян.

За словами фахівців, які працювали з тваринами, планові безкоштовні щеплення від сказу у Чернігові проходять уже не перший рік практично в один і той же час – у другій половині травня. Цей метод профілактики дозволяє уберегти від інфікування насамперед тварин, які часто або ж постійно бувають на вулиці. Робляться щеплення раз на рік, а дані про них вносяться до журналу вакцинацій.

Схожі матеріали (за тегом)