|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 17:36 | 03.28.2024

Смертельна пастка

Розташована вона в передмісті Чернігова, а саме в Забарівці, на території колишньої військової частини.

Це гідроспоруда з бетонних кілець, заповнених водою врівень з поверхнею землі. До того ж, не огороджена і нічим не прикрита. Не подбали про це колишні її господарі. От і став цей своєрідний колодязь смертельною пасткою. Поки що для диких тварин, котрі забігають на цю територію з приміського лісу Чернігівського лісництва.

Днями в цю смертельну пастку втрапив дорослий самець дикої козулі. На цю трагічну для тварини обставину випадково натрапили студент технологічного університету Олександр Кучерявий і дев’ятикласник середньої школи № 35 Єгор Ленько. Спробували визволяти тварину з допомогою жердини, знайдених поблизу дошок і палиць, але марно. Тоді й зателефонували на номер Державної служби з надзвичайних ситуацій. А надзвичайники одразу ж про таку біду повідомили відділ мисливського господарства Чернігівського обласного управління лісового і мисливського господарства…

 1kozula

Невдовзі на місце події прибули начальник відділу мисливського господарства управління Микола Пиріг, мисливствознавець Чернігівського обласного УТМР Олег Дудко та представники Чернігівської Держпродспоживслужби. Та, на жаль, вже нічим ніхто не міг зарадити тварині, котра до останнього подиху намагалася вибратися з пастки, яка для неї виявилася смертельною….

– Це вже не перший трагічний випадок на території, кинутій напризволяще колишніми військовими. В залишену ними гідроспоруду вже потрапляв молодий лось, якось раніше – дикий кабан. Але звернення до екологічної інспекції області залишилися, як бачимо, без належного реагування – заповнена водою гідроспоруда  досі не загороджена і нічим не перекрита. Поки що в смертельну пастку потрапляли дикі тварини. Але ж до неї можуть потрапити і діти, і дорослі, – обурюється начальник відділу мисливського господарства ЧОУЛМГ Микола Пиріг.

 

Микола Тищенко, Чернігівське ОУЛМГ

Схожі матеріали (за тегом)