|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 12:45 | 03.28.2024

Військовослужбовець збував боєприпаси

В результаті комплексу спільних оперативних заходів, проведених поліцією, військовою контррозвідкою СБУ та військовою прокуратурою, правоохоронці затримали за збут боєприпасів і вибухівки військовослужбовця навчального центру Збройних Сил України  «Десна».

Отримавши інформацію про здійснення протиправної діяльності військовослужбовцем, правоохоронці провели контрольовані закупки боєприпасів у фігуранта.

Під час продажу партії боєприпасів військовослужбовець передав покупцеві тротилові шашки, пакунок з артилерійським порохом, вибуховий пакет і кількадесят набоїв до вогнепальної зброї армійських зразків.

В ході санкціонованих обшуків у військовослужбовця виявлено гранату, артилерійський порох і набої. Наразі військовик затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщений до гарнізонної гауптвахти.

1boprypas

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за статтею 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Триває досудове розслідування.

Схожі матеріали (за тегом)