|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 17:19 | 03.28.2024

На вихідних без автопригод не минулося

Упродовж трьох вихідних на Чернігівщині сталося 30 ДТП, в яких постраждали 18 осіб

1alcotestПік автопригод прийшовся на Великдень, цього дня їх зафіксовано 13, в ДТП отримали травми різного ступеня тяжкості 4 осіб. Найбільше нетверезих водіїв поліція затримала наступного дня – 15 чоловік.

Протягом Великодніх свят поліція працювала у посиленому режимі, охороняючи публічний порядок і безпеку громадян. Завдяки проведеній профілактичній роботі вони пройшли без значних порушень.

А от автолюбителі не завжди відповідально ставилися до власної безпеки і безпеки інших учасників руху. В результаті поліція склала на порушників правил дорожнього руху 536 адміністративних протоколів.

Традиційно під час свят знайшлися нерозважливі водії, які наважилися сісти за кермо у нетверезому стані. Для деяких з них цей крок прогнозовано закінчився автопригодою з пошкодженням автомобіля і серйозними наслідками для здоров’я.

Напередодні Великодня поліція затримала 10 нетверезих водіїв, у саме свято дещо менше – 7, а от наступного дня ця цифра зросла удвічі – правоохоронці склали на випивох за кермом 15 протоколів за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Це коштуватиме порушникам штрафу у 10200 гривень.

А декого алкоголь уклав на лікарняне ліжко, і схоже надовго. Так, зранку 19 квітня під час відпочинку в Ріпкинському районі житель Чернігова сів за кермо мотоцикла, «підігрітий» алкоголем. В результаті водій не впорався з керуванням та в’їхав у дерев'яний паркан домогосподарства. Чоловік отримав тяжкі травми голови та був госпіталізований до нейрохірургічного відділення Чернігівської обласної лікарні. Наразі за його життя борються лікарі.

Поліція нагадує, що алкоголь за кермом може стати причиною серйозних проблем у вашому житті. Бережіть себе!

Схожі матеріали (за тегом)