|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 17:29 | 04.18.2024

Вирок вбивці - 14 років позбавлення волі

Набрав законної сили вирок відносно особи, обвинуваченої у вбивстві жінки в смт Олишівка Чернігівського району

1nigrizВироком Новозаводського районного суду м. Чернігова жителя смт Олишівка Чернігівського району визнано винуватим у таємному викраденні чужого майна та замаху на крадіжку, поєднану з проникненням у житло, а також в умисному протиправному заподіянні смерті потерпілій, вчиненому з метою приховати інший злочин. 

Судом присяжних чоловіка засуджено до покарання у виді 14 років позбавлення волі.

У судах першої та апеляційної інстанції обвинувачений вину у вчиненні злочинів не визнав та всіляко заперечував свою причетність до їх вчинення.

Розглядаючи апеляційну скаргу обвинуваченого, Чернігівський апеляційний суд прийняв до уваги та визнав слушними заперечення прокурора, якими спростовано доводи апеляційної скарги сторони захисту.

Суд встановив, що обвинувачений 13 січня 2017 року проник до одного з господарств у смт Олишівка Чернігівського району, звідки таємно викрав чужі речі. У подальшому у зловмисника виник умисел на скоєння ще однієї крадіжки. Прибувши до іншого домоволодіння, він через вікно проник всередину житлового будинку, однак не врахував, що його власниця знаходилася вдома. Щоб жінка нікому не змогла розповісти про вчинений злочин, 22-річний обвинувачений заздалегідь заготовленим ножем, наніс жінці 77 колото-різаних ударів в ділянку голови, тулуба, рук та лівої ноги, від яких остання померла на місці вчинення злочину.

Чернігівський апеляційний суд, не знайшовши обставин, які свідчили б про незаконність та необґрунтованість рішення місцевого суду, апеляційну скаргу обвинуваченого залишив без задоволення, а вирок суду присяжних – без змін.

Схожі матеріали (за тегом)