|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 3:07 | 03.29.2024

Підозра - за розтрату бюджетних коштів

Слідчі поліції спільно з колегами з СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області викрили керівника лікувального-профілактичного закладу та директора проектної установи у розтраті майже 300 тисяч гривень бюджетних коштів.

Правоохоронці встановили, що гроші призначалися на виготовлення проектно-кошторисної документації для виконання низки будівельних робіт. Складання проекту й кошторису повинно було відбуватися у 2017-2018 роках. У підсумку зазначений лікувального-профілактичний заклад у Козелецькому районі Чернігівщини мав зазнати суттєвого оновлення та реконструкції окремих господарських об’єктів у складі комплексу. Однак насправді документація досі не готова, відповідно, й будівельні роботи навіть не починалися.

Сьогодні поліцейські слідчі спільно зі співробітниками обласного управління СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області повідомили про підозру обом причетним керівникам — як лікувального-профілактичного закладу, так і проектної організації. Обидва підозрюються в тому, що вони, діючи за попередньою змовою, зловживаючи службовим становищем, підробили офіційні документи та здійснили розтрату бюджетних коштів на суму майже 300 тисяч гривень.

Підозру оголошено за ч.3 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені групою осіб за попередньою змовою) та ч.1 статті 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, що загрожує фігурантам — до 8 років позбавлення волі з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Триває досудове розслідування.

Схожі матеріали (за тегом)