|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 11:08 | 03.29.2024

Молодій палійці - 4 роки за ґратами

Прокуратура відстояла в апеляційному суді вирок стосовно місцевої жительки, засудженої за умисне знищення чужого майна, вчинене шляхом підпалу

1paliiЗа участі прокуратури Чернігівський апеляційний суд 2 квітня 2020 року залишив без змін вирок Чернігівського районного суду області, яким 24-річну місцеву жительку засуджено до 4 років позбавлення волі за умисне знищення чужого майна шляхом підпалу (ч. 2 ст. 194 КК України).
Встановлено, що 5 липня 2019 року обвинувачена прийшла до господарства потерпілої, де підпалила тюк сіна. Полум’я перекинулось на господарську будівлю, житловий будинок, в результаті чого вказане майно було знищено вогнем. Внаслідок підпалу без будинку й господарства залишилась багатодітна родина. Загальна сума матеріальних збитків склала  понад 115 тис. грн.  
У суді прокурор наполягав на законності вироку суду першої інстанції, також звернув увагу на вчинення особою злочину у стані алкогольного сп’яніння.
Відтак суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги сторони захисту, яка просила скасувати вирок районного суду та закрити кримінальне провадження щодо обвинуваченої за недоведеністю її вини в інкримінованому злочині.
Вирок набрав законної сили. До направлення в установу виконання покарань засуджена перебуватиме під вартою.

Схожі матеріали (за тегом)