|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 23:01 | 03.28.2024

Громади протидіють поширенню коронавірусу

У громадах області органи місцевого самоврядування, представники бізнесу та громадськості об’єднуються, щоб разом протидіяти поширенню коронавірусу.

1gromadyЗокрема, в ОТГ дезінфікують дороги,  додатково закуповують ліки, медзасоби та медобладнання для місцевих закладів охорони здоров’я, організовують підвіз медпрацівників на роботу, доставляють додому продукти харчування для людей літнього віку і соціально незахищених сімей тощо.

Так, з Ніжинського районного бюджету виділено 235 тисяч гривень на покращення матеріального забезпечення закладів охорони здоров’я району, придбання дезінфікуючих засобів та засобів індивідуального захисту для медичних працівників. Вертіївська та Лосинівська ОТГ перерахували Ніжинському центру первинної-медико санітарної допомоги 38 тисяч гривень.

З місцевого бюджету Гончарівської територіальної громади виділено 100 тисяч гривень для закупівлі комп’ютерного та медичного обладнання, а також 360 тисяч на апарат штучної вентиляції легень для Чернігівської ЦРЛ.
Для місцевої амбулаторії закупили кварцеві лампи та перерахували 20 тисяч гривень на засоби індивідуального захисту медпрацівників установи.
Забезпечили безконтактними термометрами військові частини, які дислокуються на території ОТГ.
Відкрили рахунок для збору коштів цільового призначення і з допомогою підприємців та жителів району вже зібрали більше 15 тисяч гривень.

У свою чергу, Деснянська селищна рада спільно з 169 Навчальним центром проводить дезінфекцію доріг та тротуарів у селищі Десна.

У місті Корюківка з резервного фонду виділили 120 тисяч гривень на придбання засобів медичного призначення. За них придбають першочергово необхідні засоби для профілактики і боротьби з поширенням коронавірусу.

Схожі матеріали (за тегом)