|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 21:31 | 03.28.2024

Виявлено незаконний видобуток нафти

Бахмацька місцева прокуратура спільно з поліцією 1 квітня 2020 року виявила незаконний видобуток нафтопродуктів у с. Варварівка Бахмацького району.

1naftaЗа вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 КК України (порушення правил охорони та використання надр).

За версією слідства, троє осіб здійснювали видобуток природного ресурсу із свердловини, яка перебувала у власності підприємства, діяльність якого припинена у 2009 році.

Зловмисників застали «на гарячому»  під час переливання  нафтопродукту до вкопаного резервуару. У подальшому за допомогою помпи особи перекачували нафту до двох ємностей, які знаходилися в транспортному засобі.

Під час огляду місця події правоохоронцями вилучено автомобіль, помпу, дві ємності об’ємом 1 м3 та видобуті нафтопродукти. Вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно.

Слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів, тривають. Також встановлюються ймовірні збитки, завдані державі та навколишньому природному середовищу.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

1naftaa2

Схожі матеріали (за тегом)