|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 20:19 | 04.18.2024

Затримано квартирних злодіїв

30 березня у Ніжині оперативники кримінальної поліції за підтримки бійців спецпідрозділу КОРД затримали групу осіб, які підозрюються у скоєнні понад десятка квартирних крадіжок.

Поліція протягом кількох місяців працювала над розкриттям серії квартирних крадіжок, які періодично відбувалися у спальних районах та приватному житловому секторі Ніжина. Невідомі зловмисники проникали у помешкання на першому поверсі, пошкоджуючи металопластикові вікна. Для крадіжок обирали нічний час, практично не залишали слідів. Виносили з квартир знайдені гроші та усе, що можна легко продати: від ювелірних виробів до побутової техніки, а подекуди навіть медалі та ордени.

zlofii

За інформацією сектору комунікації у Чернігівській області, оперативникам Ніжинського відділу поліції буквально по крихтах доводилося збирати інформацію, окреслюючи коло можливих підозрюваних. Зрештою, поліцейські встановили ймовірну причетність до крадіжок двох чоловіків. Обидва вже були неодноразово засуджені за подібні злочини.

Поліцейські з’ясували, що 31-річний підозрюваний зі своєю співмешканкою прибув до Ніжина з Житомирської області. Вже у Ніжині до них приєднався 38-річний спільник. Чоловіків об’єднувало не тільки насичене кримінальне минуле, а й непереборний потяг до наркотичних засобів.

При затриманні обидва співучасники не чинили опору. Зловмисники зізналися у скоєнні крадіжок та надали правдиві свідчення. В ході обшуку квартири слідчі виявили речові докази не тільки щойно скоєної крадіжки, а і багатьох попередніх злочинів. Наразі поліція працює над встановленням законних власників вилученого майна.

Підозрювані затримані в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

 

Сніжана БОЖОК

Схожі матеріали (за тегом)